IFK är i stort poängbehov i fotbollens division 2 södra.
De kom inte hemma mot Hässleholms IF, som ofint snodde alla tre med sig hem.

Oturen fortsätter att grina IFK i ansiktet. Ett hårt skadedrabbat lag blev ännu mer sårbart när ytterligare en spelare tvingades sjukanmäla sig innan matchstart.
Då fick 16-årige Axel Nilsson göra debut som startspelare och den chansen tog han väl tillvara.

Efter 0–0 i paus var det gästerna som inledde den andra halvleken med ett tidigt ledningsmål.
IFK skapade en del målchanser men lyckades inte få bollen i mål.
Sedan skall ju IFK ha en gjuten straff men domaren friar otroligt nog när Lucas Jönsson fullständigt rivs/knuffas ner, men så är forbollen.

Tränare "Sniff" efter matchen:

Axel Nilsson visade ingen som helst respekt för sina mer namnkunniga motståndare utan tog för sig i varenda närkamp och vann mängder med bolldueller som skapade utrymme åt sina lagkamrater. Han gjorde Inte ett misstag på hela matchen.
Själv hade han ändå svårt att dra på smilbanden efter slutsignalen.
– Visst gör vi en bra match men vi förlorade ju och det är ju inte så kul.
Nervös hann han heller aldrig bli. Beskedet om att han skulle starta fick han bara ett par timmar innan avspark.
– Nej, jag var aldrig nervös, det var bara att gå ut och spela, det är ju tuffare än i femman men det tänker man inte så mycket på när man är inne i spelet.
Tränare Liljegren öste beröm över sin adept vilket han för övrigt gjorde över hela laget.
– Vi gör en fantastisk insats. Vi visade attityd och vi skapade chanser mot ett bra lag och med ett flertal spelare som inte spelat högre än i division fem. Jag tror inte vi har spelat så här bra sedan jag kom till IFK, det är bara jäkligt synd att det inte räcker till poäng.

11 egna produkter startade idag efter att flertalet är på skadelistan. Dessa skötte sig mycket bra och en ljus framtid ligger framför Kamraterna! ??

Pris till hemmalagets bästa spelare gick till unge Axel Nilsson som till vår gamle lirare Jesper Nilsson. Mycket trevligt och ett stort grattis Axel!

Priser som vanligt skänkt av Karlshamns Golfrestaurang, tack Peter Johansson!